Miért varázslatosak a gyógynövények és milyen a mágikus világuk?

Mikor elkezdtem őket tanulmányozni, először a nevüket, a hatóanyag tartalmukat és természetesen a hatásukat tanultam meg. Ahogy telt az idő és egyre mélyebben beleástam magam a világukba, szép lassan feltárult egy számomra teljesen új út.

Ráeszméltem, rengeteg aha élménnyel, hogy sokkal többről van szó mint, hogy csak biokémiai folyamatok során, a nap energiájából (fény energiából) kémiai anyagokat képesek előállítani. Bár ha belegondolunk már ez is egy csoda hiszen erre csak a növények képesek. A fényből gyógyító hatóanyagokat állítanak elő.

Szóval ahogy egyre többet és többet tanultam róluk úgy engedtek be jobban és mélyebben a valódi tanításaikba. Megéreztem, hogy mindegyikőjüknek külön küldetése van, és képesek akár a lélek elakadásait is feloldani, tisztítani. Valódi spirituális, mágikus munkánkba hívhatjuk őket segítségül. Meditálhatunk velük, álmodhatunk tudatosan velük, beszélgethetünk velük.

Ha jól megfigyeljük, hogy ki melyik növényre mondja, hogy nagyon szereti vagy épp ki nem állhatja már az is nagyon sokat elárul. Természetesen az analógiás rendszereket is vegyük figyelembe, hol él, milyen a környezete, milyen a külalakja, hogyan viselkedik, mennyire stressz tűrő és így tovább. Például egy vizesebb területen élő vagy magas nedvtartalmú gyógynövény nagy valószínűséggel az érzelem világunkra képes hatni.

Ne legyünk restek és egy kicsit nézzünk szét jobban a környezetünkbe, és kezdjük a növényeket is élőlényeknek tekinteni, ne csak kihasználásra alkalmas, haszon növénynek. Szellemük van, és ha megfelelően közelítünk hozzájuk, megengedik, hogy a Világukba, a mágikus Világukba bejussunk.

Jó egészséget kívánok!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük