Ma (2020. október 1.) a telihold a Kos jelben van, ezért úgy gondoltam, hogy körül járnám a fejfájás kérdését. Azért is érzem aktuálisnak a fejfájás problematikáját, mert ősszel sokkal több front jön-megy a fejünk felett, és talán érzékenyebbé is válunk ezáltal.

A fejfájás, mint minden fájdalom valamire utal. Sok dolog lehet a kiváltója, például: stressz, front, idegi kimerültség, láz, szemproblémák, vérkeringési rendellenesség, mestruációs zavar, túl kevés folyadék bevitel stb. Bármi is legyen az oka az biztos, hogy nagyon kellemetlen tünet.

A fej az asztrológiában a kos jel terület, illetve általánosságba a tűz elemhez tartozik. Így érdemes magadba nézni és megvizsgálni a gondolataidat a fejfájással kapcsolatban. Mennyire szeretnél konfliktusban lenni a külvilággal? Mennyire vagy hajlandó felvállalni magad és mennyire engeded meg magadnak, hogy kinyilvánítsd a vélemyéned? Felismered-e magadban a depressziós folyamatokat? El tudod fogadni a jelenlegi helyzeted? Ha nem, akkor hajlandó vagy tenni ellene? Vagy még jó benne lenni a rosszban? Hol jön el az a pont, ahol azt mondod, hogy elég és változtatok?

Változás

Változtatni csak Te tudsz a saját életeden, senki más! Amikor majd eljön az a pont amikor betelik a pohár, akkor meg fogod tudni hozni a döntéseket és jó szívvel, tiszta fejjel tudsz majd gondolkozni. De addig is ne másokra mutogass és legfőképp ne okolj másokat a saját problémáid miatt. Kezdj el cselekedni, kezdj el másként élni!

Látszólag eltértem a fejfájás problémájától, de ha jól belegondolsz, akkor mégsem kanyarodtam el. Gondold végig a fenti sorokat a saját életedre, főleg akkor igaz ez, ha rendszeresen fáj a fejed. Persze a többi tünetet is érdemes gorcső alá venni, azokat a kiinduló testi bajokat, amik miatt a fejfájásod lehet. Kezd el felgöngyölíteni, hogy mi állhat a fájdalom hátterébe.

Amíg kutakodsz az elméd, lelked mélyén addig is hoztam neked egy teakeveréket, ami segíti enyhíteni a fájdalmat.

Fejfájást csökkentő teakeverék

  • Fűzfa kéreg (Salix cortex) – 2 evőkanál
  • Kakukkfű (Thymus vulgari) – 1 evőkanál
  • Majoránna (Origanu majorana) – 1 evőkanál
  • Gyujtoványfű (Linaria vulgaris) – 0,5 evőkanál

A fent leírt gyógynövényeket keverd össze, és tedd egy zárható kis edénybe. Amikor szükségét érzed akkor 2 teáskanálnyi keveréket önts le forrásban lévő vízzel, majd 10 percig hagyd állni és szűrd le. Amikor langyosra kihűlt akkor fogyaszthatod.

Ebből a gyógynövény keverékből készült tea kimondottan kellemes ízű, annak is ajánlom aki nincs annyira jóban a gyógynövényekkel. 🙂

Fűzfa (Salix alba)

A fehér fűz levelét és kérgét is használhatod. Amennyiben erősebb fájdalom csillapítóra van szükséget akkor a fűzfa kérget főzd lobogó tűzön 5-6 percig és csak utána öntsd hozzá a többi összetevőhöz.

A fűzfa volt az a gyógynövény, amiből előszőr kivonták a szalicil nevű hatóanyagot, ami késöbb az aszpirin alapanyaga is lett. A teájának az aszpirinhez hasonlóan vérhigító hatása is van, ezért ezt figyelembe kell venni az alkalmazásakor.

A fűzfának a kérgét, levelét és a vigágját és használhatjuk gyógynövényként. A levele és a kérge hasonló hatású így izületi gyulladásokra, lázra, fejfájásra, influenza esetén fogyaszthatjuk. A virágja főként méhösszehúzó hatású.

Energetikája

A fűzfa főleg a vázát, azaz a szelet fokozza, ezért fékezi az érzelmek kitörését a szerelmi, szexuális vágyat lenyugtatja. Az akaratot, akaratosságot lecsillapítja.

Kellemes teázást kívánok! 

Ha bármi kérdésed lenne a témával kapcsolatban bátran vedd fel velem a kapcsolatot, vagy keresd fel a facebook oldalam!

Felhasznált irodalom:
Dr. Kmeth Sándor: Herbárium

Rápóti-Romváry: Gyógyító növények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tovább

KrisnaNews: Tavaszi méregtelenítés

2024-02-12 4 tags

Krisna-völgy gyógynövényszakértőjével Most készült el a legújabb videóm, amit a KrisnaNews YouTube csatornáján láthattok, ahol a tavaszi méregtelenítés témáját jártam körbe. A videóban két fantasztikus receptet készítettem el, a pontos

Gyógynövények Bemutatása: Kamilla

2024-02-22 1 tag

Ma elmerülünk a kamilla csodálatos világában. A kamilla nem csupán egy illatos virág, hanem egy valóságos gyógyerő forrása is. Képzeld el, hogy sétálsz a virágokkal teli réten, és érzed a

Visszér kezelése Vízöntő teliholdkor

Visszér teakeverék
2020-08-03 4 tags

A mai napon (2020. augusztus 3. 17:59) a telihold a Vízöntő csillagképben van. A Vízöntő területe a lábfej, a lábszár és a visszér. Minden olyan napon amikor a Hold áthalad