Túra a túlélésért – ehető gyógynövények a természetből

Egyre ijesztőbb híreket hallani az élelmiszer termelés felől. Valóban arra felé halad a világ, hogy nem lesz elegendő ennivaló? Hol kezdődik az öngondoskodás, önfenntartás? Hogyan tudunk magunkon segíteni ha beüt a krach? A túlélés segítői lehetnek a gyógynövények.

A gyógynövények a túlélés zálogai lehetnek. Ezen a túrán megtanuljuk felismerni azokat a növényeket, amik ehetők és szuper kiegészítői lehetnek a mindennapi ételeinknek. Sőt, amit lehet kóstolunk is és átadok egy csokorra való ötletet az elkészítésükhöz is. Ez a tudás nem csak akkor jön jól ha baj van, ez egy kézzel fogható, minden napi tudás lesz, amit már aznap fogsz tudni alkalmazni.

A túra során szó lesz még a gyors, hatékony és teljesen természetes sebkötözésről, milyen gyógynövényeket használj hozzá. Hogyan tudod magad és a környezeted gyógyítani gyógynövényekkel.

Milyen fák alkalmasak, illetve nem alkalmasak a tűzgyújtásra? Mikor gyűjts jól éghető fákat? Egyáltalán mikor gyűjtsd be a gyógynövényeket, hogyan raktározd, tedd el télire?

Milyen lehetőségei vannak egy embernek a túléléshez, sőt milyen tudásokat érdemes begyűjteni. Interaktív beszélgetésre is készülj, eszmét cserélünk és ötleteket gyűjtünk az elkövetkezendő időkhöz.

Szeretném átadni Neked azt a tapasztalatot és tudást, amit az elmúlt közel húsz évben gyűjtöttem össze a gyógynövényekről. A túra során a túlélés kapcsán megfogalmazódott kérdéseid megválaszolására is lesz idő. Nincs tabu téma, megpróbálok majd mindenre kielégítő választ adni.

Milyen hosszú és nehéz a „Túra a túlélésért”? Ezen a napon nem a túlélés lesz a lényeg. 🙂

A túra általában 4 órás időtartamú. A terep könnyű, kisebb emelkedőkkel, dombokkal tarkított, ami azt jelenti, hogy van benne kis emelkedő és lejtő is, kb. 5-600 m a szintkülönbség az útvonalon. Körülbelül 3-5 kilométert szoktunk gyalogolni.

Két helyszínen leszünk, egyik a Teréz háza vendégház udvara, másik pedig egy közeli terület, mely Lovasberény határában terül el. Ide kocsival fogunk átmenni, ha nincs autód az sem baj, mert összefogunk és mindenki át tud jönni!

Mit hozz magaddal a túrára?

  • időjárásnak megfelelő öltözetet,
  • vizet, esetleg szendvicset, gyümölcsöt
  • ha szeretnél jegyzetelni akkor tollat és füzetet
  • fotózhatsz is, de erre tökéletes a telefonod

Mennyibe kerül egy „Túra a túlélésért”?

  • A 4 órás túra 6000 Ft/fő
  • 10 éves kor alatt INGYENES

Időpont

  • 2022. szeptember 24. (szombat) 9-13 óráig – Helyszín: Velencei hegység lábánál: Pázmánd, Teréz Háza, Lovasberény környéke

Az indulás pontos címét a visszaigazoló e-mailben fogod megkapni.

Ha bármi kérdésed lenne a témával kapcsolatban bátran vedd fel velem a kapcsolatot, vagy keresd fel a facebook oldalam!

Várlak sok szeretettel erre a hihetelenül izgalmas gyógynövénytúrán!!

Jelentkezem

A jelentkezési lap kitöltése és elküldése után, kapsz egy átutalásos számlát. Miután a számlán szereplő összeget átutaltad a megadott számlaszámra a részvételed biztosított lesz a túrán.