Valami igazán különlegeset szeretnél a szervezetednek erre a tavaszra? Készíts otthon pár száz forintból búzafű tinktúrát.

Hogy mi kell hozzá? Türelem és némi idő.

Pár mondatban elmondanám neked, hogy miért is jó a búzafű, tényleg nem húznám hosszúra, mert szerintem már olvastál, hallottál a búzafűről. Most leginkább a búzafűből készült tinktúra elkészítésének folyamatát részletezném.

Mért fogyassz búzafű tinktúrát? Mert:

  • Lúgosító
  • Szabadgyök megkötő
  • Immunerősítő
  • Regeneráló
  • Seb gyógyító
  • Máj tisztító
  • Vitamin forrás, Stb.

Búzafű tinktúra készítése otthon igen egyszerű és könnyen kivitelezhető. Némi idő ráfordítással igazi tavaszi feltöltő elixírt készíthetsz.

Hogyan készíts búzafű tinktúrát?
Két részre szedném a folyamatot
1. A búzafű beszerzése
2. A tinktúra elkészítése

A búzafű mag könnyen beszerezhető akár tönköly búzafű mag is kapható bio boltokban pár száz forintért. Szóval első lépésként megvettem egy csomaggal és hazavittem.

Tönköly búza magok

Készítettem egy föld keveréket, mindent bele tettem amit találtam otthon: virág föld, kis homok (nagyon tömött volt a föld, ezért lazítottam) kis szárított csalán, kávé zacc, tényleg beletettem mindent 😉
Beáztattam egy éjszakára a magokat, másnap elvetettem a földbe.
Ezután már csak meg kell locsolni, nekem a minden nap kicsi locsolás vált be, de általában a magok, csírák ezt kedvelik.
Szóval dédelgettem a kis növény magocskákat később növényeket, vártam 1,5-2 hetet és csodálatosan szépen kinőttek a búzafüvek.

Búzafű

Itt érkeztünk el a 2. részhez.
Hogyan is kell elkészíteni a búzafű tinktúrát.

Miután szépen megnőtt a búzafű, éles ollóval levágtam és kisebb darabokra aprítottam.

Alkoholba -ez lehet pálinka, vodka- tettem a friss búzafüvet.

Hűvös, sötét helyre tettem a befőttes üveget 1 hold hónapra.

Búzafű

Miután eltelt a 4 hét, leszűrtem és sötét színű üvegcsébe töltöttem.

Naponta 2×20 csepp az adagolása, egyszerűen csak vízbe kell csepegtetni és már meg is iható. A teljes tisztító kúrát egy hónapig érdemes végezni, a kezdetének olyan időpontot válasszunk amikor a hold fogyó fázisában van.

Búzafű tinktúra

Jó egészséget kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tovább

Gyógynövény tinktúrák készítése

2018-03-09 2 tags

Eddigi tapasztalatom alapján sokan vannak, aki nem kedvelik a gyógynövények ízét, illatát. Számtalanszor hallottam, hogy keserű, vagy egyéb más nem kedvelt ízre emlékeztette a klienseimet. Az is lehet, hogy egy-egy